"We Love To Have Fun, Travel and Enjoy Life. That is Why We Do What We Do."

Over ons

Wij zijn René en Miriam Schalk. Aantal jaren geleden werden wij verliefd en trouwden in januari 2018. Samen hebben we al op een aantal binnenvaartschepen gevaren en nu de laatste jaren werken we samen op een groot passagiersschip. René als kapitein en Miriam als matroos. In onze spaarzame vrije tijd zijn wij veel te vinden op ons prachtige schip Spartivento en in de zomer van 2022 gaan we onze droom waar maken. We gaan eerst richting de Middellandse zee en daarna zien we wel.

René Schalk

55 jaar geleden werd ik geboren in Leiden en kreeg de naam René. Opgegroeid in Aalsmeer op een eiland aan de Westeinderplassen. Mijn vader had daar een jachtwerf en bouwde o.a. houten vletten en later twaalfvoetsjollen. Maar eigenlijk pakte hij alles aan. Natuurlijk heb ik daar erg veel geleerd. Ik was 4 jaar en rommelde al in een uiteraard eigen gemaakte piraatje. In mijn slaapkamer kon ik een hengeltje uitgooien en als ik naar school moest ging dat altijd met een roeiboot. We woonde immers aan de ringvaart van de Haarlemmermeer. Je kon wel zeggen dat ik een aparte jeugd heb gehad en echt op het water ben opgegroeid. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ik later mijn werk vond op het water als schipper/kapitein op alle soorten en maten binnenvaartschepen waarvan 23 jaar op de duwvaart. Later op de passagiersvaart leerde ik mijn huidige vrouw kennen die later als matroos op mijn schip haar werk doet. Hoe mooi kan dat zijn.
Ik zeilde veel wedstrijden in de twaalfvoetsjollen en later kocht ik een Moody 39. Vele veilige zeemijlen heb ik met haar doorgebracht toen mijn tweede grote liefde op mijn pad kwam, ja ja, natuurlijk moet ik zeggen tweede anders heb ik hier thuis wat uit te leggen. Het was de Spartivento, een Contest 48 die al enkele jaren werkeloos lag in de hal bij Contest in Medemblik. Dit was het schip waar ik mijn droom wilde mee waar maken. Alles werd verkocht en ging ik voorlopig wonen aan boord. Echter later kwam er een mooi stukje grond te koop in Slowakije, recht tegenover mijn schoonmoeder en daar hebben we nu een schuur geplaatst, alles netjes opgeruimd dus er staat niets meer in de weg om te vertrekken, alleen die to do lijst, ja die blijft maar groeien. Maar in de zomer van 2021 gaat het toch echt gebeuren.
Rene Schalk
Miriam Schalk Sarudyova

Miriam Schalk - Sarudyova

36 jaar geleden kwam ik eens kijken op de wereld hoe het eruit ziet. Geboren in Trebisov, Slowakije. Na mijn schooltijd ben ik gaan werken in restaurants maar na een tijdje wilde ik mijn horizon verbreden en kwam er een plekje vrij op een passagiersschip waar ik korte tijd later mijn man leerde kennen. Niet veel later nam hij mij mee op de vrachtschepen en leerde ik de Nederlandse taal van hem. Hij woonde al op de Spartivento en ik had meteen een wow gevoel toen ik daar aan boord kwam, hij vertelde van zijn droom en ook bij mij waren vrij snel de eerste tekenen van het vertrekken geboren.