Spartivento, Contest 48 Motor revisie.

Het hartje van onze Spartivento krijgt toch wel een eigen blogje vind ik. Hier ligt ze onder een kraantje in Drimmelen waar we zelf de gelegenheid kregen om de motor en generator eruit te hijsen en later op dezelfde manier ook weer geplaatst. Ik heb mij dan ook erg gastvrij gevoeld en ik werd bijzonder goed geholpen door Huib Snoek, de eigenaar van de werf. Op zicht was het nou niet erg veel werk, het is een kwestie van aandurven en natuurlijk, ik heb heel veel geleerd meegekregen en gedaan bij mijn vader op de jachtwerf, maar je moet het dan ook wel allemaal aandurven. Maar waarom de motor eruit als hij maar 450 draaiuren heeft vraag je je misschien af…. nou, ik wilde ruim baan hebben bij het vernieuwen van de isolatie en ook de schroefas kon er op deze manier eruit gehaald worden. Op mijn vorig schip, een Moody 39 stond de schroefas iets scheef en trok je zo de schroefas langs het roerblad eruit, hier ging dat niet en stuitte het tegen de skeg van het roerblad. Dit houd dus in dat als je het buitenlager wil vernieuwen de schroefas naar binnen eruit moet voordat je er een poelietrekker in kan plaatsen. Nu het hartje eruit was gehaald liet ik haar ook maar meteen helemaal checken of alle vitale delen nog up to date waren. Dus ze werd afgeleverd bij een revisiebedrijf die haar helemaal onderhanden nam, schoon heeft gemaakt en haar weer helemaal heeft voorzien van een nieuw kleurtje. Natuurlijk dezelfde make up wat Volvo haar al had meegegeven.

Op de foto’s van links naar rechts, Volvo klaar om naar het revisie bedrijf te brengen, ik alles netjes aan het schilderen en na 2 x ziet alles er weer netjes wit en nieuw uit. Het bedje is netjes opgemaakt en dus kan het motortje weer geplaatst worden.

2 reacties op “Spartivento, Contest 48 Motor revisie.”

 1. Wat inspirerend om te lezen en te zien hoe jullie de contest 48 onder handen hebben genomen. Onze contest 48 is uit 1997. Wij twijfelen over een algehele motorrevisie of toch op termijn een nieuwe motor? Zijn jullie tevreden over de revisie, of lopen jullie toch regelmatig tegen het niet meer kunnen verkrijgen van reserve onderdelen voor de motor.
  Ben benieuwd naar jullie ervaring daarmee.
  Hans

  1. Rene en Miriam

   Hi Hans, beetje late reactie. Wij zijn blij met de revisie alhoewel het niet echt nodig was want hij had maar 450 uur gedraaid. Maar omdat ik de gehele motorruimte opnieuw wilde bekleden en indelen was het een kleine moeite om de motor, die er toch uit was, even bij een revisie bedrijf langs te brengen.
   Onderdelen kun je gewoon nog via internet bestellen. Alles is gewoon te krijgen.
   Mvg, René

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.